مطلب شماره 87

تورم زیر ذره بین اقتصاد

تورم زیر ذره بین اقتصاد

تورم برآیندی از عملکرد زیرساخت‌ها، محیط داخلی، محیط بین‌الملل، وضعیت اقتصاد ملی، درآمد های ارزی، اعتبار پول ملی و همچنین عملکرد بانک مرکزی، بورس،‌سازمان برنامه و بودجه و مجموعه کلان اقتصاد کشور، گمرک و وزارت جهاد کشاورزی و.. است. در حوزه اقتصاد همه باید هماهنگ شوند و در حوزه سیاست اگر هماهنگ نبودند می‌شود عمل کرد چون نمی‌توان در آن بخش انتظار داشت همه یک حرف را بزنند و هر کسی باید براساس وظیفه خود حرف بزند.


اگر نماینده مجلس وظیفه قانون گذاری و نظارت خود را انجام دهد و دولت وظیفه اجرایی‌اش را انجام بدهد و قوه قضا کار قضایی اش را انجام بدهد اما باز در اقتصاد همه باید مثل ساعت کار کنند و هماهنگ باشند. آن ساعت اگر منظم کار کند لذا برآیند این ناهماهنگی‌ها در حوزه تورم و گرانی قیمت‌ها خود را نشان می دهد و قیمت خودرو و قیمت لوازم خانگی و مواد خوراکی و بسیاری از چیزهایی که مورد نیاز مردم است با یک خبر بالا و پایین می شود.


از طرفی ما نتوانسته‌ایم اعتماد سازی کنیم و بگوییم که با برداشتن ارز ترجیحی این پول را به شما می دهیم تا مردم لمس کنند. تا زمانی که این سیاست اجرایی شود نگرانی وجود دارد. وقتی نگرانی وجود دارد تورم انتظاری و انتزاعی و دیگر تورم ها ایجاد می شود چون مردم امیدی به بهبود اوضاع ندارند. یک روز می گویند واردات خودرو آزاد می شود و قیمت خودرو ۲۰% پایین می آید و فردا خبر دیگری می آید و می گویند واردات خودرو به دلیل مخالفت لغو شد و ۵۰% قیمت بالا می رود.


و پراید به یکباره ۲۰۰ میلیون تومان می‌شود. آن‌هم برای پرایدی که سرنشینانش امنیت جانی ندارند. چرا این اتفاق می افتد؟ چون مردم عملکرد را نمی بینند و اعتمادی نسبت به دستگاه های اقتصادی ایجاد نشده است. همه کار و تلاش می کنند ولی نتیجه مطلوب نیست.


در مورد برداشتن ارز ترجیحی که بنده جز مخالفین بودم  معتقدم که وقتی زیر ساخت ها فراهم نیست برداشتن ارز ترجیحی می تواند شوکی به اقتصاد بدهد و تاثیر خود را بر بازار و بر دهک های پایین جامعه می گذارد. مردم تورم را می بینند و بیشتر ناامید می‌شوند از این رو دستگاه‌های مسئول در کشور باید به درستی عمل کنند. هم ما باید قانون را درست وضع کنیم و هم کسی که اجرا می‌کند به درستی عمل کند و باید در این بین با مردم صادق باشیم. در این صورت مردم همراهی می کنند و کمک می کنند وضعیت امروز ما بدتر از جنگ که نیست آن روز ها تمام مردم و امکانات کشور برای جنگ بسیج شده بود و تورمی به این شکل نداشتیم. وقتی خبری پخش می شود که این تعداد ابر بدهکار بانکی داریم که سال ها است پول مردم را نمی دهند، چنین خبری چه تاثیری بر روح و روان مردم دارد.


به نقل از فتح اله توسلی- نماینده مجلس شورای اسلامی

نویسنده : مدیر وبسایت
تعداد بازدید : 986