امروز شنبه - 01 دی 1403
برچسب های این مطلب
پربازدید ترین مطالب
-
کاهش مالیات علی الحساب ۴ درصدی به ۲ درصد
18 تیر 1401 -
سه پیشنهاد خاندوزی برای فعالان اقتصادی
5 مرداد 1401 -
یارانه تیرماه معترضان واریز شد
30 تیر 1401
آخرین مطالب
-
مطالبه مالیات علی الحساب سال ۱۴۰۳ در سراسر کشور
23 آبان 1403 -
تفاوت سه برابری حقوق، میان کارمندان دولت !
23 آبان 1403
دسته بندی ها
مطلب شماره 429
تداوم رکوردشکنی قیمت مواد غذایی / کدام کالاها صدرنشین گرانی شدند؟
در یک سال گذشته در بین اقلام خوراکی بیشترین تورم رقم خورده به روغن تعلق دارد. تورم نقطه به نقطه این کالا در مهر ماه امسال ۲۸۹ درصد برآورد شده، به بیان سادهتر قیمت روغن طی یک سال گذشته نزدیک به چهار برابر شده است.
بررسی ها نشان می دهد قیمت روغن در یکسال گذشته نزدیک به 4 برابر شده است، این نرخ بالاترین تورم به ثبت رسیده در میان تمامی کالا های خوراکی محسوب می شود.
تورم نقطه به نقطه در مهر ماه 48.6 درصد برآورد شده، به بیان ساده تر خانوار ایرانی برای تهیه یک سبد مشخصی از کالا و خدمات در مهر سال جاری حدود یک و نیم برابر بیشتر از مهر سال گذشته برای تهیه همین سبد هزینه کردهاند.
تورم نقطه ای اقلام غیر خوراکی و خدمات نیز در مهر ماه 36.1 درصد بوده، این در حالیست که تورم نقطه به نقطه اقلام خوراکی ها 70.7 درصد به ثبت رسیده است.
این امر نشان می دهد در یک سال گذشته عمده تورم رخ داده در کشور متأثر از افزایش قیمت مواد غذایی بوده است. دولت در ابتدای سال دست به یک جراحی اقتصادی زد و با عنوان اصلاح یارانه کالاهای اساسی اقدام به حذف ارز ترجیحی کرد. همین امر باعث شد تا شاهد افزایش شدید قیمت الخصوص مواد غذایی باشیم، تا جایی که تورم ماهانه خوراکی ها در خرداد ماه بالغ بر 25 درصد به ثبت رسید.
در بین اقلام خوراکی بیشترین تورم رقم خورده در یک سال گذشته به روغن تعلق دارد. تورم نقطه به نقطه این کالا در مهر ماه امسال 289 درصد برآورد شده، به بیان سادهتر قیمت روغن طی یک سال گذشته نزدیک به 4 برابر شده است.
علاوه بر حذف ارز ترجیحی، جنگ روسیه و اوکراین نیز از دلایل گرانی شدید این کالا در یکسال گذشته است چرا که هر دو این کشور ها از تامین کنندگان اصلی دانه های روغنی جهان هستند. البته دو سه ماهی است که به شکل جزئی قیمت روغن کاهش مییابد.
برنج ایرانی دیگر کالای اساسی مهمی است که در یکسال گذشته با تورم نقطه ای 138 درصدی افزایش قیمت شدیدی را تجربه کرده، این در حالیست که تورم برنج خارجی در همین بازه زمانی 51 درصد براورد شده است.
گوشت مرغ نیز با ثبت تورم نقطه به نقطه 121 درصدی از جمله مواد غذایی مهمی است که افزایش قیمت بالایی را تجربه کرده است.
در مقابل مرغ گوشت قرمز در یک سال گذشته به نسبت تورم بالایی نداشته، تورم نقطه ای گوشت گوسفند حدود 32 درصد بوده است.
با توجه به قیمت بالای گوشت قرمز احتمالا سهم این کالا از سبد تقاضا خانوار کمرنگ تر شده و همین کاهش تقاضا باعث گردیده تا گوشت قرمز افزایش قیمت کمتری را به نسبت مرغ که جانشین ارزان تر ان است داشته باشد. در میان اقلام اساسی مهم که در سفره خانوار جایگاه بالایی دارند، افزایش قیمت چای خارجی پایین بوده، تورم نقطه به نقطه این کالا در مهر امسال 28.9 درصد به ثبت رسیده است.
تعداد بازدید : 415